Vår del av staden

Båtklubbar

Den närmaste båtklubb ligger ca 1000 meter från vår förening. Det är Segelsällskapet Brunnsviken och bildades redan 1898. På andra sidan Bellevueudden och nästan lika nära ligger Stallmästargårdens båtsällskap och i sydöstra hörnet av Brunnsvikens finns Albano båklubb, Roslagsvägen 85, också på bekvämt gångavstånd.

Bad och strand

Vanadisbadet i funkisstil från 30-talet med soldäck i trä, duschar och omklädningsrum, 25-metersbassäng. Brunnsviksbadet är ett allmänt strandbad med en fin sandstrand och alldeles bredvid ett klippbad.

Livsmedel

Allra närmast är ICA Roslagstull eller ICA Baronen på Odengatan 40. Närmaste Coop finns i hörnet Roslagsgatan-Odengatan.

Lekplatser

Blåkråkan- I kvartersparken Blåkråkan finns en liten lekplats bestående av en stor sandlåda samt en spännande lekskulptur. I anslutning till lekplatsen finns en liten skolträdgård, sittplatser och blomsterrabatter

Vanadislunden övre- Denna lekplats ligger på toppen av Vanadislunden. Det är en mindre lekplats. En brant parkväg leder upp till lekplatsen. Här finns bland annat en stor klätterställning, sandlåda, gungor och klätternät.

Monica Zetterlunds park- Lekplatsen är liten och ligger mitt i Monica Zetterlunds park. Lekplatsen har sandlåda och ett lekdjur.

Vanadislunden nedre– På lekplatsen finns bland annat lekbro, rutschkana, gungor, sandlåda och klätterlek. Det finns också sittplatser, en stor paviljong, picknickbord och i närheten av lekplatsen finns ett utegym.

Sport och fritid

Squash- Roslagshallen, Roslagsgatan 24-28 är en squashanläggning med 7 banor att spela på, solarium och ett gym.

Tennis- Hagatennis, Hagaparken. Singelbanor i plexipave eller grus. Drop-in finns.

Kajak- Hyra en kajak kan man i den närbelägna Brunnsvikens kanotklubb.

Utegym- Vanadislundens nya utomhusgym ligger vid den nedre lekplatsen mot Sveavägen och blev klart våren 2016.

Bollplaner- Johannes bollplan är en 7-manna konstgräsplan med två 7-mannamål och fyra 5-mannamål. Bellevue BP har en 7-manna konstgräsplan med belysning. Två 7-manna mål och fyra 5-mannamål.